+46(0)44 35 04 22

Jag glömmer aldrig den känslan när vi ”hittade” det fantastiska stenvalvet, väl kamouflerat av grönska och stora träd i en sluttning! Vilken WOW-känsla! Som vanligt började det poppa upp idéer i mitt huvud och skaparglädjen gav mig en superkraft som jag inte visste jag hade. Det underbara med att vara aktiv under en renoveringsprocess, är att det blir snabbt synligt resultat av det man gör jämfört med många andra uppgifter som en företagare åläggs att göra.

Cocoon-resan har tagit tid, och det har varit både mot- och medgångar.

Minnet kanske inte alla gånger är att lita på, så jag varnar för eventuella ”efterkonstruktioner”.

Vi hade precis köpt en gård med vackert läge utanför Degeberga därför att vi behövde mera mark för julgransodling. Utsikten var magisk och slutningarna perfekta för julgransodling. Som julgransodlare har vi inget varulager med hyllor att hämta varan innan leverans. Vårt varulager står på rot i julgransodlingen tills leverans, så för att öka antalet producerade julgranar behövdes mera mark.

Jag började nu min Cocoon-resa och tröttade säkert ut vänner och bekanta med tankar och funderingar.

En god vän sa var att ”här är så skönt att vara så man skulle vilja puppa in sig i en kokong”. På den vägen är det. Efter en tid i en kokong ”flyger” man i väg som en fjäril, full med positiva känslor och nya innovativa tankar!

Renoveringen av denna gamla stenkällare var magisk! Speciellt bra minns jag en av dagarna när vi var fyra personer som koncentrerat jobbade i tystnad på denna magiska plats! Sten för sten rengjordes och återskapades till fina väggar. Nytt tak byggdes i det yttersta rummet. I vår egen skog högg vi al, som klövs och monterades som innertak utan torktid. Så mycket tankearbete och jobb som det är bakom det färdiga resultat… Jag hoppas och tror det känns när man kommer in i rummet.

Cocoonmeetings – En mötesplats mitt i naturen, vår första kokong var skapad.

/Bodil