+46(0)44 35 04 22

Naturen i fokus

Hos Cocoon är du aldrig långt bort från naturen. Vi har fantastiska bokskogar och naturreservat. Vandringsmöjligheter finns till Forsakar vattenfall, som är vår närmaste granne, eller i vår egen vandringsslinga med våra smultronställen på gårdens marker. För dig som vandrar passerar Skåneleden nästgårds och Sydostleden om man tar sig fram på cykel.

Vår historia

Bodil och Gunnar, som är julgransodlare i Degeberga, har förvandlat gården i Borråkra till ett gårdshotell med god känsla som måste upplevas. Med egna kreativa idéer och stor grad av återbruk av gamla möbler har gårdshotellet ett helt unikt och personligt utryck.

Vår stenkokong är ursprunget till våra kokongtankar. Denna magiska stenkojan “hittade” vi på gården, och det kändes direkt att här kan vi skapa någonting spännande! Efter att träd, ogräs, jord och sten togs bort kunde renovering påbörjas försiktigt. Lera från egna marker blandades med sand och vatten, spräckt al från vår skog blev innertak, ekplank efter stormen Gudrun blev till bord och bänkar. På bänkarna sitter man på gårdens egna lammskinn.

Vi har julgransplanteringar, Gunnars Granar, på en del av marken och ibland liknas de vackra sluttningarna med Toscanas vinodlingar! Nordens citroner, grannskott, kan användas som livsmedel. Våra kockar använder gärna grannskott i matlagningen och skapar magiska smakkombinationer!

Våra driftkrafter

  • Genuint & äkta
  • Naturskönt & lungt
  • Jordnära & hållbart
  • Genomtänkt & vackert
  • Personligt & småskaligt

Recensioner

Väldigt rent och mysigt. Bra bemötande och en bra utgångspunkt ifall man skall besöka Skåne och Österlen.

Mycket bra boende på landet. Trevligt bemötande av ägaren Bodil som kom med uppskattade tips och idéer på bl.a. närliggande restauranger, bra badstränder och utflyktsmål. Rummet mycket fräscht, välstädat och välorganiserat.

Underbar personal, god mat och roligt koncept. Och omgivningen … wow!