+46(0)44 35 04 22

Häromdagen intervjuades Bodil av en av sina anställda på uppmaning av styrelsen för Cocoonmeetings AB som vill att vi berättar för omvärlden hur vi tänker och jobbar nu i tider när besöksnäringen, hotell, konferens och restaurang har tuffa utmaningar. Varmt välkommen att läsa!

Cocoonmeetings är en konferensgård och mötesplats söder om Kristianstad som fortsatt tar emot gäster och ser framtiden an med gott mod. Med ett litet team, en djupt förankrad drivkraft, kreativitet och flexibilitet gör vi det som behövs – allt från att ta hand om lokaler, kokonger och trädgården till att plantera julgranar – för att klara oss igenom krisen. Närmast planerar vi att möta våra utmaningar med att vara motvalls (påsk-)kärringar.

Det är en solig men lite kylig dag i mars som vi har en ”brainstorming”- promenad, jag och min chef Bodil Solheim Göthner på gårdens marker kring Cocoonmeetings strax utanför Degeberga i nordöstra Skåne.

–         Hur tänker vi nu? Vad ska vi ha för strategi? frågar jag nyfiket.

–         Här ska inte deppas ihop och jag tycker faktiskt att vi ska vara lite ”motvalls kärringar”! Säger Bodil med tryck i orden.

Vi pratar Påsk och den närmaste framtiden och hur vi ska ta distans för att tänka nytt, tänka annorlunda och ta nya innovativa grepp med tanke på hur vår bransch påverkas av denna Corona-tid. Som vanligt är vi ganska bra på att skratta tillsammans och det är en av Bodils genuina styrkor som chef och ledare. Hon har alltid ett leende och en varm omtänksamhet att bjuda på hur vädret än är eller vilka virus som än far runt i kropp och knopp.

Man kan säga att Cocoonmeetings är lite av Bodils livsverk. En affärsidé som utvecklades i samband med att hon och maken Gunnar köpte gården för markens skull att odla julgranar på. Med gården följde möjligheter som väckte hennes kreativitet och hennes tidiga branscherfarenheter från besöksnäringen. Hon ville skapa en plats för människor att mötas på och jobba på. På ett unikt sätt.

Det unika sitter i visionen, i varje spadtag och detalj, i allt från de naturnära rummen som kallas kokonger till det generöst omtänksamma sätt som Bodil skickar vidare både personligen direkt till varje besökare och genom sitt team. Känslan och upplevelsen som vi ser varje gäst få till sig och med sig hem är den vi skulle vilja kunna hälla på burk och sälja. Speciellt just nu.

–         Hur ser du på Påsken? undrar jag. Ska vi ha öppet och hur?

–         Utomhuscafé, soppkök och spontandans! Bodil ploppar ur sig den ena (galna?) idén efter andra som vi i teamet kan hjälpa till att konkretisera och paketera. (alla är inte helt bekväma med att bjuda upp till spontandans… 😉 ) Vi har ju alla möjligheter, fortsätter Bodil, med tanke på att vi ligger avskilt ute på landet. Hit kan folk komma utan att behöva trängas med andra. Vi kan låta gästerna köpa med sig en fika-korg och gå ut till olika mysiga platser på gårdens marker.

Vi ser bilden framför oss av picknickande små sällskap i solskenet och värmande vårluft på filtar på ängarna och under magnifika bokträd. Vi nickar i samförstånd över hur viktigt det är att fortsätta erbjuda människor närheten till naturen och vår plats som en mötesplats utomhus.

–         Till och med på radio pratas det om att vi nu måste kokonga oss, ler Bodil. Och det begreppet kan vi om något! Vi har platsen, naturen och de härliga vindarna att tacka för att vi fortfarande vågar bjuda in till vistelser hos oss. För gästerna som bor över hos oss i Påsk ska vi göra allt för att de ska känna sig trygga. Vi har bordsservering i Orangeriet men de kan få med sig maten in på rummet om de vill.

Vi vandrar vidare in på en del av julgransodlingen där vi passar på att spela in en film med Bodil som vi senare lägger på Youtube. Och än en gång ser jag beviset framför mig; på en människa, kvinna och själ som verkar för att människor ska må gott, bo i avskalad lyx och uppleva DET DÄR, som bara vi på Cocoonmeetings kan leverera.

Varje dag påminner vi oss vår aktuella devis: Vi håller modet uppe!