Aktiviteter

Vandring i julgransodling -"Afternoon skott"

Granskott skördas

"Afternoon skott" - en unik upplevelse om hur den vackraste julgranen blir till och hur smakar den!

Livet som julgransodlare, som en dans på granskott! Vi erbjuder denna uppskattade aktivitet för individuell bokning, begränsat antal platser!

Bli med på en vandring bland Sveriges vackraste julgranar och möt Sveriges största julgransodlare.  Gunnar berättar och visar runt i en av julgransodlingarna. Han har som mål att leverera högsta kvalité och ha nöjda kunder, vilket kräver intensiv skötsel. Du får lära dig saker om julgransodling och spännande detlajer du inte hade en aning om! 

Nordens citroner, granskott, kan användas som livsmedel. Gunnars Granar har varit med och tagit fram spännande produkter som granskottsöl och granskottsgin. Cocoonmeetings, gårdshotell  med personlig stil, är en avknoppning från granodlingen. Kökschefen Eve Maltais använder gärna granskott i matlagningen och skapar magiska smakskombinationer!

Vi tar emot grupper hela året

Bokning: info@cocoonmeetings.com eller telefon 044 350 422

Havsörn i sikte!

Boka in dig i Friskens Gömsle och se havsörnar på nära håll. Även andra imponerande fåglar kan komma förbi och förgylla din dag. 

Vandring i naturreservatet Forsakar och Degeberga backar

Välkommen till hotellet! Parkera bilen och vi skickar med dig en karta och en härlig matsäck! Efter 600 meter på idyllisk grusväg, möts du av den underbara bokskogen i Naturreservatet Forsakar. Därefter fortsätter vandringen till Degeberga backar och kanske väljer du att fika på toppen av kullarna innan vandringen går tillbaka till bokskogen.
Naturreservatet Forsakar ingår i Vattenriket Kristianstad. Stigen runt ravinen är bitvis brant och går över rötter och stenar. Fågellivet är rikt med många arter sångare och hackspettar. I Forsakarsravinen får naturen utvecklas fritt och fallna trädstammar och döda träd är därför en karaktäristisk del av miljön. Ravinen är cirka 40 meter djup och här finns idag två naturliga vattenfall som tillhör Skånes högsta. Vandringen blir en runda på ca 7 km.
Tillbaka på hotellet checkar ni in på hotellet. Vi dukar fram fika med hembakat och nu väntar högklassiga rum med sköna sängar, läckra badrum &badrock. Känns musklerna stela kan du mjuka upp i vårt utomhusspa. Vi serverar en 4-rätters meny i restaurangen och efter en god natts sömn frukost med utvalda produkter och hembakat.

Pris kr. 1.850.- per person del i dubbelrum. 

Tilläg enkelrum kr 400.-

Skogsmatning

Upplev skogen i Skåne! SkogsMatning är en unik guidade vandring där den skånska skogen får spela huvudrollen. På flera ställen längs vägen stannar vi för att avnjuta skånska delikatesser. SkogsMatning är en skånsk mångfald av mat och dryck. Stäng av mobilen och låt skogen och den goda maten omfamna dig! Kom hungrig! En fin present och upplevelse. Perfekt för weekend nära Skåneleden, Sydostleden och Österlen.

Upplev & Njut 

Monica Frangeur

Högalunds Kulturvandring

Kulturvandring med Helena

Här får du uppleva den speciella gemenskap som infinner sig när man vandrar tillsammans. Känn naturens lugnande kraft och njut av det böljande smårutna landskapet. Här samsas bokskog med små åkrar och enefälader, alla omgärdade av "stengäre". Nutid möter dåtid. Det tusenåriga kulturlandskapet visar oss spår av svunna tider. Vi färdas tillbaka genom århundradena då vi bl a besöker torpruiner, vångagäre och fossil åkermark.

Högalunds kulturvandring