Intimkonserter Cocoon

Den magiska Cocoon

Cocoon Music Meetings
Intimkonsert & 5-rätters middag kr 995, endast konsert kr 595. Bokning telefon 044 350 422

4 maj kl. 18.00 - Ralsgård & Tullberg, två gånger flöjt
18 maj kl. 18.00 -  BergaBlues, akustisk blues
7 september kl. 18.00 -  Miriam Andersén. Riksspeleman som kommer att spela på harpa och flöjt samt sjunga.
14 september kl. 18.00 - Hege Waldeland, Cello
28 september kl. 18.00 - Vindonia, sång, fiol, keltisk harpa.

Lördag 4 maj kl 18.00

Ralsgård & Tullberg - intimkonsert i vår Cocoon
Svensk folkmusik på två traversflöjter. Andreas Ralsgård och Markus Tullberg går upptäcker och förnyar den svenska flöjttraditionen. Det musikaliska uttrycket spänner över avskalade och intima vismelodier till spänstigt stämspel där instrumentens möjligheter utnyttjas fullt ut. De arbetar främst med traditionell repertoar med inslag av egna kompositioner. Genom sin debutskiva (2010) återetablerade Andreas Ralsgård och Markus Tullberg traversflöjten i den svenska folkmusiken. Med sin andra skiva (2014) utvecklade de flöjtens position i musiken genom en rad samarbeten med några av Sveriges främsta folkmusiker. Ralsgård & Tullberg är också verksamma som pedagoger vid Skurups folkhögskola, Musikhögskolan i Malmö, Landskrona kulturskola och Musikkonservatoriet i Odense. Sedan tio år tillbaka organiserar de också regelbundna träffar med folkmusikintresserade traversflöjtister.

Konsert 4 maj Rallsgård & Tullberg

Lördag 18 maj kl. 18.00 – Berga Blues

Intimkonsert med Berga Blues, en trio från Kristianstadstrakten som spelar akustisk blues med rötterna i den tidiga delta- och Mississippi-bluesen. Lasse Berg: sång, trumma, munspel, gitarr. Fredrik Kronbäck: bas, gitarr. Patrik Olsson: gitarr. Trots en traditionell sättning med sång, munspel, gitarr och kontrabas är målet att föra in bluesen i ett modernt sammanhang, där ny teknik och nya idéer tillåts kollidera med det traditionella. Varje spelning med Berga Blues blir unik och annorlunda eftersom omgivning och publik blir det som styr vilka vägar musiken tar sig. Musiken blandas med berättelser, skrönor och citat från bluesens underbara och fascinerande värld. Mycket av låtmaterialet är eget och unikt.

Intimkonsert 18 maj

Sommar & musikkvällar

10 juli Malin Östh band, jazz. Sexmannaband som spelar lättillgänglig jazz med riktigt fint sväng.
17 juli Get Back, mitt nystartade gäng som spelar The Beatles musik.
24 juli trio BAG från Uppsala spelar Monica Zetterlund låter
31 juli ” Framtidens röster” - Naomi Wiehe, Vera Kronbäck samt Ängla Sigfridsson 
7 augusti Get Back, 60-talskväll med The Beatles med mera.

10 juli - Malin Östh band

Malin är uppväxt i Stockholm och på 80-talet där hon sjöng jazz tillsammans med Allan Johansson som en gång i tiden var Povel Ramels kapellmästare. Sedan knappt ett år tillbaka spelar Malin tillsammans med sitt band lättlyssnad jazz med basen i Kristianstad och Åhus. 
I bandet spelar Lennart Svensson piano och Leif Ågren tenorsax, flöjt och klarinett. Leif och Lennart som båda är välmeriterade musiker med bakgrund i Kristianstads musikliv fixar arrangemangen till bandet. Här spelas allt ifrån jazz-standards från 50 talet, några låtar från Alice Babs och Monica Zetterlunds repertoar, svensk musik av Jan Johansson och Erik Söderlind och en del instrumentalmusik, bland annat en låt komponerad av tenorsaxlegendaren Michael Brecker.

10 juli - Malin Öst Band

17 juli - Get Back 

Get Back - The Tribute, är ett live-band som spelar The Beatles fantastiska musik till konsert och fest. Bandet består av fem medlemmar som alla har lång erfarenhet av musik i olika former. Bandet har stor respekt för The Beatles original-arrangemang och bjuder på en show som garanterat tar publiken tillbaka till till 60-talet och de fantastiska låtar som skapades då. Bandet blandar The Beatles låtar med annat material som skrevs i samma tid och anda. Ni får lyssna till The Byrds, The Band, Procul Harum, The Everly Brothers, The Swinging Blue Jeans m.m. Upplev Beatle-mania ännu en gång!

17 juli - Get Back

24 juli - Trio BAG 

"Underbart är kort".
Monica Zetterlund gav oss en fantastisk sångskatt. Låtarna skildrar såväö vardag som fest, kärlek, grubbel, skämt och allvar. Flera av Sveriges främsta textförfattare skrev för Monica: Beppe Wolgers, Hans Alfredsson, Tage Danielsson, Povel Ramel, Olle Adolphson, Owe Thörnqvist, Cornelius Vreeswijk m.fl. Trio Bag från Uppsala har sedan 2006 rest runt i Sverige med ett bejublat program där publiken får uppleva de underbara visorna och jazzlåtarna på svenska. Trion består av sångerskan Anna-Karin "ako" Nytell Oldeberg som sjunger och berättar, gitarristen Bobbo Andersson och bassisten Grosse Grotherus.
Välkommen till en magisk Monica-kväll!

24 juli - Trio BAG

31 juli - "Framtidens röster"


Naomi Wiehe,
Naomi Wiehe, 17 år, är singer songwriter från Lund. Hon skriver sina egna låtar till eget komp på gitarr, piano och ukulele. 2016 vann Naomi Lunds visfestivals songwritertävling med bidraget "Faller fritt".  Naomi uppträder med sin musik på scener runtom i Skåne och södra Sverige. Naomi var gästartist i Malmö Lives satsning "I huvudet på Christer Björkman" tillsammans med namnkunniga svenska artister som Niklas Strömstedt och Patrik Isaksson. Hon albumdebuterade 2019 med "Run & Hide" med låtar skrivna av Niclas Malmberg. Av arrangörer har hon kallats "Lunds nya multitalang som vinner priser och publikens hjärtan". Naomi Wiehe bokas av TalangBolaget. Se kontaktuppgifter under fliken Kontakt och Bokning. 

Vera Kronbäck,
Vera Kronbäck är en ung sångtalang som studerar till musikalartist på Lunds Dans och Musikalgymnasium. Trots sin unga ålder, 17 år, är Vera en flitigt anlitad sångsolist och har framträtt på samtliga Kristianstads scener. 2017 fick Vera Lions stipendium i sång och Loa Falkmansstiftelsens hedersomnämnande i sång. Samma år blev hon också Sparbanken Skånes kulturtalang. Vera har medverkar i sex olika musikaler på Kristianstads Teater bl a i bejublade Chess och senast i All shook up. På Kulturnatten i år var Vera Kristianstads Storbands sångsolist och nu i sommar har Vera spelat bl a dottern i komedien Det våras för revisorn på Spelplats Vinbäcken. Ikväll bjuder Vera på favoritlåtar från många olika genres. Hoppas ni gillar det!

Ängla Sigfridsson,
Ängla stod på scenen första gången som tre åring i musikalen Tarzan på Kristianstads teater. Det var starten för hennes liv på scenen. Trots sina femton år har hon hunnit medverka i nio musikaler, åtta stycken på Kristianstads teater och en på Nöjesteatern i Malmö/Lorensbergsteatern i Göteborg. 
Ängla är flitigt anlitad på olika scener runt omkring Skåne, solo men även med sin familj. Med dem har hon släppt en julskiva och i maj 2019 släpper de en ny skiva på Spotify och Itunes. Ängla har även erfarenhet av sång på bröllop, begravningar och dop. Ängla har vunnit olika talangjakter, bland annat Sångmicken 2016.

7 augusti - Get Back

60- tals kväll med Beatles med mera

Vandring i julgransodling

Granskott skördas

En unik upplevelse om hur den vackraste julgranen blir till och hur smakar den!
Livet som julgransodlare, som en dans på granskott! Vi erbjuder denna uppskattade aktivitet för individuell bokning, begränsat antal platser!

Bli med på en vandring bland Sveriges vackraste julgranar och möt Sveriges största julgransodlare.  Gunnar berättar och visar runt i en av julgransodlingarna. Han har som mål att leverera högsta kvalité och ha nöjda kunder, vilket kräver intensiv skötsel. Du får lära dig saker om julgransodling och spännande detlajer du inte hade en aning om! 

Nordens citroner, granskott, kan användas som livsmedel. Gunnars Granar har varit med och tagit fram spännande produkter som granskottsöl och granskottsgin. Cocoonmeetings, gårdshotell  med personlig stil, är en avknoppning från granodlingen. Kökschefen Eve Maltais använder gärna granskott i matlagningen och skapar magiska smakskombinationer!
Vi tar emot grupper hela året

Bokning: info@cocoonmeetings.com eller telefon 044 350 422

Vandring i naturreservatet Forsakar och Degeberga backar

Välkommen till hotellet! Parkera bilen och vi skickar med dig en karta och en härlig matsäck! Efter 600 meter på idyllisk grusväg, möts du av den underbara bokskogen i Naturreservatet Forsakar. Därefter fortsätter vandringen till Degeberga backar och kanske väljer du att fika på toppen av kullarna innan vandringen går tillbaka till bokskogen.
Naturreservatet Forsakar ingår i Vattenriket Kristianstad. Stigen runt ravinen är bitvis brant och går över rötter och stenar. Fågellivet är rikt med många arter sångare och hackspettar. I Forsakarsravinen får naturen utvecklas fritt och fallna trädstammar och döda träd är därför en karaktäristisk del av miljön. Ravinen är cirka 40 meter djup och här finns idag två naturliga vattenfall som tillhör Skånes högsta. Vandringen blir en runda på ca 7 km.
Tillbaka på hotellet checkar ni in på hotellet. Vi dukar fram fika med hembakat och nu väntar högklassiga rum med sköna sängar, läckra badrum &badrock. Känns musklerna stela kan du mjuka upp i vårt utomhusspa. Vi serverar en 4-rätters meny i restaurangen och efter en god natts sömn frukost med utvalda produkter och hembakat.

Pris kr. 1.850.- per person del i dubbelrum. 

Tilläg enkelrum kr 400.-

Skogsmatning

Upplev skogen i Skåne! SkogsMatning är en unik guidade vandring där den skånska skogen får spela huvudrollen. På flera ställen längs vägen stannar vi för att avnjuta skånska delikatesser. SkogsMatning är en skånsk mångfald av mat och dryck. Stäng av mobilen och låt skogen och den goda maten omfamna dig! Kom hungrig! En fin present och upplevelse. Perfekt för weekend nära Skåneleden, Sydostleden och Österlen.

Upplev & Njut 

Monica Frangeur

Havsörn i sikte!

Boka in dig i Friskens Gömsle och se havsörnar på nära håll. Även andra imponerande fåglar kan komma förbi och förgylla din dag.